Vedd komolyabban az Isteni útmutatásokat!

2012.08.20 06:54

Vedd Komolyabban Az Isteni Útmutatásokat! · hétfő, augusztus 20

Pásztor Chris

Vegyétek az én tanításomat, és nem a pénzt; és a tudományt inkább, mint a választott aranyat (Példa 8:10).

 

Megkísérelve elérni a sikert az életben, néhány ember, bármit feladna a másodlagos tényezőkért, mint a pénz, az emberi kapcsolatok, a bizonytalan nézetek, filozófiák. Azonban, az egyik legbiztosabb módja annak, hogy az életben garantálva legyen a fejlődés az, hogy komolyan veszed a szellemi tanításokat. Az ilyen utasítások, tanítások szállítják el hozzád az Isten bölcsességét, amelyet ha kitartóan követsz, meghozza az életedben a tökéletességet, és feltárja azt a nagyságot, amely be lett ágyazva a szellemedbe.

Pl. mikor itt volt az ideje annak, hogy bevegyék Jerikót, Józsué tudta, hogy nem ülhet le Izrael véneivel és harcosaival, hogy átbeszéljék a haditervet. Ezért aztán félre hajított mindent, ami elvonta volna a figyelmét, hogy elmélkedni és várni tudja az Urat. Nem sokkal azután, hogy az Úr megjelentette és megadta neki a természetfeletti utasításokat, amelynek következtében elfoglalták Jerikót, és ennek rettenetes falai leomlottak előttük (Józsué 5:13-15, 6:1-20). Az isteni terv az volt Izrael számára, hogy tegyék le a kardjaikat, pajzsaikat és lándzsáikat, aztán hétszer kerüljék meg a várost, de a hetedik napon, egy diadal kiáltással párosítva.

Amilyen különösek voltak ezek az utasítások, Józsué és Izrael gyülekezete mégis hallgatott ezekre, és ennél fogva, Jerikó bevehetetlennek hitt falai, egészében leomlottak. Isten utasításai mellőzik a feltevéseket. A Szellem minden utasítása beépült az Isten Igéjének tévedhetetlen alapelveibe. Még akkor is, amikor nehézkesnek, nevetségesnek, vagy naivnak látszik minden. Emlékezz arra, hogy a te javulásodat és előre meneteledet szándékozik elősegíteni. Ezért, légy készen a Szellem, Isteni bölcsességének utasításainak megfelelően cselekedni.

Zsoltár 19:8 azt mondja, „Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket; az Úrnak bizonyságtétele biztos, bölccsé teszi az együgyűt." Nem számít, hogy milyen falakkal nézel szembe ezekben a pillanatokban az életedben: lehetnek ezek betegségek, vagy anyagi nehézségek… stb., lemorzsolódnak előtted, amint komolyan veszed az Isten utasításait.

Ima

Drága Atyám köszönöm, hogy tanítasz engem arra, hogyan érjek el természetfeletti fejlődést az Igéd komolyabban vétele által. A szellemem állandóan nyitva áll, hogy befogadjam a tanításaidat, amelyekkel az életemben a te bölcsességeddel hadat viselek, diadalt aratva minden napon, a te hatalmas Neved dicsőségére, Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:Példa 13:18; 2 Timóteus 3:16

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 5;Zsoltárok könyve 117-118

2 éves Biblia olvasási terv : Kolossébeliekhez írt levél 1:1-8 Jeremiás könyve 5