Nem parancs teljesítésére hívott el

2012.08.24 18:28

Nem Parancs Teljesítésére Hívott El · péntek, augusztus 24 ·

Pásztor Anita

Mi pedig az Úrnak dicsőségét mindnyájan fedetlen arccal szemlélvén, ugyanazon ábrázatra elváltozunk, dicsőségről dicsőségre, úgy mint az Úrnak Szellemétől (2 Korinthus 3:18).

 

szívetek szerint engedelmeskedtek a tudomány azon alakjának, amelyre adattatok. (Róma 6:17). Vannak olyanok, akik azt mondják, „ Ha nem engedelmeskedsz az Isten parancsainak, akkor nem fog téged megáldani." Az ilyen elképzelések, ellentétesek az Isten személyiségével, és az Ő szerető természetével, jóságával, amint ezt az Újszövetség kijelentette. Az Ószövetségben megpróbálták ezeket a parancsokat betartani de elbuktak: de az Újszövetségben, nem azt mondják, hogy engedelmeskedjünk a parancsnak, hanem szófogadó, engedelmes gyermekeknek neveznek bennünket (1Péter 1:14).

Az Ószövetségben a gond nem a Törvénnyel volt, hanem a testi ember tökéletlenségével (Róma 7:7-25). Az embereknek engedelmeskedniük kellett, mielőtt még kivált királlyá és királyi papsággá lettek volna (2 Mózes 19:5-6). De az Újszövetségben, nem erre születtünk: „Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket" (1Péter 2:9). Választott nemzedékként születtél, királlyá és királyi papsággá.

Az engedelmeskedés, amire elhívott minket, az Evangéliumnak való engedelmeskedés, az üdvösség üzenete (Róma 10:9-10), amelyet már akkor betöltöttél, amikor Jézust az életed Urává tetted. A jelenben nem megpróbálunk engedelmeskedni az Isten Igéjének, hanem az Igében élünk és az Igét cselekedjük. Mikor ránézünk az Igére, akkor magunkat látjuk. Isten Igéje, az újteremtés tükre: olyan album, amely visszatükrözi az igazi képedet és személyiségedet.

Az a kép, amelyet az Ige feltár, hihetetlennek tűnhet számodra, de amint rendíthetetlenül, folyamatosan az Igébe nézel, a szabadság tökéletes Törvényére alakulsz át, ugyanarra a dicsőségre, amelyet az Igében látsz.

Ima

Drága Atyám, köszönöm, hogy az Igéd az életem, ezért természetes számomra, hogy ebben éljek az Igéd által, amely hatalmasan munkálkodik bennem, eredményeket teremtve, azzá téve engem, amiről szól, a Jézus Nevében Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:Zsidó 4:12; Zsoltár 119:30

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 9;Zsoltárok könyve 128-134

2 éves Biblia olvasási terv : Kolossébeliekhez írt levél 2:8-15 Jeremiás könyve 9