Ne hagyd figyelmen kívül a bölcsességet!

2012.08.18 18:25

Ne Hagyd Figyelmen Kívül A Bölcsességet · szombat, augusztus 18 ·

Pásztor Anita

A bölcsesség kezdete ez: szerezz bölcsességet, és minden keresményedből szerezz értelmet (Példa 4:7).

 

Megkérdezheted, hogy „Miért van tele a világ kudarccal?" Miért küszködnek sokan egy életen keresztül?" Miért van az, hogy csak kevesen gazdagok, és sokan szegények?" Miért van az, hogy sokak csodálatos álmai, soha nem valósulnak meg?" Ezekre egyszerű a válasz: azért, mert nem vesznek tudomást az Isten Igéjéről, és az Isten Igéje, az Isten bölcsessége.

Az egész világon vannak olyan emberek, akik a kormány adományaitól függnek, mert úgy gondolják, hogy a jólétüket annak az országnak gazdasága biztosítja, ahol élnek. Azonban az élet nem így működik, mert a sikered nem a kormányon, a tartózkodási helyeden vagy a hivatásodon múlik. Az életben való sikered egy dolog határozza meg: az Isten bölcsessége. A bölcsesség létfontosságú dolog (Példa 4:7): ez az a tőke, amely szükséges az élet bármely vállalkozásához.

Isten bölcsessége, kiváló bölcsesség: minden dolgot hasznossá tud tenni. Megadja neked az igazságba lévő belátást. Minden fajta tanulmány során, előrelátást ad és képességet, feltárva a titkokat és nehézségeket. Isten bölcsessége volt az, ami Dánielt egy isteni sarkcsillaggá tette Babilonban (Dániel 5:12). Ugyanez a bölcsesség volt, ami Salamont kiemelte, és bölcsebbé tette minden élő embernél a földön, amíg Jézus el nem jött.

Mint egy olyan fiatal ember, aki éppen, hogy trónra lép, Isten megkérdezte Salamont, hogy mit kér, és Salamon mindenek előtt, a bölcsességet választotta. Dávid volt az apja, és megtanította arra, hogy a bölcsességet sose hagyja figyelmen kívül: mivel ez a maradandó és hosszan tartó siker és jólét kulcsa (Példa 4:3-5).

A Biblia azt mondja, hogy "Amelyben van a bölcsességnek és ismeretnek minden kincse elrejtve." (Kolossé 2:3). Mint keresztény, bejárásod van az Isteni sikerhez és bölcsességhez, mert Krisztussal együtt örökös társ vagy (Róma 8:17). A jelenben is kiált a bölcsesség, és felhívom arra a figyelmed, hogy ne hagyd figyelmen kívül a hangját. Hallod ezt, amint tanulmányozod a Szentírást: olvasgasd ezeket a Szellem inspirálta anyagokat. A életedben az Isten Igéjének add a legmesszemenőbb figyelmet és a legmagasabb elsőbbséget.

Megvallás

A mai napon, a megértés természetfeletti gazdagságában járok el: körültekintően járok el az élet minden dolgában, mert az Isten bölcsessége a szívemben és a számban van! Áldott legyen az Isten!Amen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: 2 Mózes 35:35

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 3;Zsoltárok könyve 109-112

2 éves Biblia olvasási terv : Filippibeliekhez írt levél 4:8-13 Jeremiás könyve 3