Jézus, a megtestesült Isten Igéje

2012.08.16 18:00

Jézus: A Megtestesült Isten Igéje · csütörtök, augusztus 16 ·

Pásztor Chris

Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nélküle semmi sem lett, ami lett. És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét), a ki teljes vala kegyelemmel és igazsággal (János 1: 1-3, 14).

 

Mint ahogyan más apostol nem adott olyan kijelentést az Egyházról, mint Pál, senki nem adott olyan kijelentést Jézus Személyéről, mint János. Ő állt legközelebb a Mesterhez, és ahogy tanulmányozod ezeket az írásokat, úgy fogod látni Jézust, mint ahogyan semmilyen más apostol leírásában.

Miközben Máté és Lukács az Evangéliumot Jézus földi leszármazásának eredetével kezdi, János evangéliuma kijelenti az Ő Istenségét. Ő volt az első apostol, aki bepillantást adott Jézus örökkévaló személyiségébe: határozottan megállapította, hogy Jézus Krisztus az Ige, aki a teremtés előtt létezett, és aki által minden teremtetett (János 1: 1-3). Úgy ismerték, mint Ige, a Bölcsesség, vagy az Úrnak hangja az Ószövetségben.

Az emberek nemzedékén keresztül senki, még az angyalok sem látták soha azt, akit „Jézusnak" hívtak, amíg nem született meg egy jászolban. Akkor hol volt mind ez idő alatt? Az Atya kebelében: „ Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt" (János 1:18).Éppen úgy, mint mikor az ember, a szájában lévő szavakat nem mondja ki, senki nem látta az Igét, mert az Istennél volt.

Isten az Ő Igéje által jelenti ki Magát (Zsidó 1:3), és Jézus az Ő személyiségének a pontos képviselője. Ő az „Úrnak az a hangja", amit Ádám és Éva hallott a kertben járni (1Mózes 3:8). Ő az a bölcsesség, amiről Dávid és Salamon olyan szenvedélyesen írt. Ezért aztán a születése is egy csoda volt a menny seregeinek számára: meghaladott minden olyan csodát, amelyet eddig láttak (Lukács 2:13-14). Hirtelen, a világegyetem Teremtőjét látták, az Öregkorút… ruhába bepólyálva. A menny Igéje, meglátogatta az embert, testben! Minden lépés, amelyet Jézus tett, az Isten Igéjének kinyilatkozása volt: Ő volt a megszemélyesült Ige.

Megvallás

Úr Jézus, te vagy az élő Isten Igéje, tele kegyelemmel és igazsággal! Imádlak és dicsérlek téged azért, Aki vagy. Te vagy az élet Igéje, élő kenyér a mennyből, amely minden embernek a világon életet ad. Halleluja!

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:1 János 1:1-2

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 1;Zsoltárok könyve 104-106

2 éves Biblia olvasási terv : Filippibeliekhez írt levél 3:12-21 Jeremiás könyve 1