Ismerd fel a benned lévő kincset

2012.08.17 18:10

Ismerd Fel A Benned Lévő Kincset · péntek, augusztus 17 ·

Pásztor Chris

Hogy a te hitedben való közösség hathatós legyen, a Krisztus ügyében, minden bennetek levő jónak megismerése által (Filemon 1:6).

 

Ebben a versben, milyen igazságot tárt fel nekünk a Szentírás! A King James változat még pontosabban fordítja ezt. Három kulcs szót szeretnék megvilágítani ebben a versben.

Az első a „közlés", amely a görög „koinonia" szóból lett fordítva: és azt jelenti közösség vagy részvétel. A második a „hathatós", amely azt jelenti, még tevékenyebbé és működővé válni. Ez a görög „energes" szóból származik. Az Úr azt akarja, hogy a részvételed a közösségben és a hitben, még tevékenyebb legyen. Azt akarja, hogy az életed felülhaladja a természet törvényeinek korlátait, minden jó dolog elismerése által, amely benne van Jézus Krisztusban.

A harmadik szó, amelyet megszeretnék világítani az „elismerés" ez a görög „epignosis"-ból származik. „Epignosis" a szellemi igazságok, teljes megkülönböztetése, tisztánlátása, felismerése. Ezért a Filemon 1:6-ban az Úr azt mondja, hogy a Krisztus Evangéliumában való részvételed és közösséged, még hatásosabbá válik, tevékenyebbé és működővé, az által hogy minden jó dolgot felismersz, elismersz, amelyek a Jézus Krisztusban való hited által, a szellemedben vannak.

Azt mondja ezzel az Úr, hogy kincseket helyezett el a szellemedben. Csodálatos erőből és képességből részesített, és olyan képeséggel, amely ha bekapcsolódik, és ez alapján járnak el, akkor ezen a világon, hozzá segít, hogy egy magasabb természetfeletti életet élhess. Jó dolgok vannak benned: felmérhetetlen és kimondhatatlan gazdagság és kincsek. A 2 Korinthus 4:7 azt mondja, „…Ez a kincsünk pedig cserépedényekben van, hogy amaz erőnek nagy volta Istené legyen, és nem magunktól való." Ismerd meg azokat a jó dolgokat, amelyek benned vannak, az által, hogy tanulmányozod az Isten Igéjét, és eredményes leszel a hit életében. Néhány keresztény nem eredményes a hitben való járásában, mert nem ismerte fel a Szellemében elhelyezett értékes dolgokat, amelyek a Krisztussal való egység alapján lettek neki adva.

Ima

Drága Atyám, köszönöm azokat a nagyszerű áldásokat és dicsőséges dolgokat, amelyeket belém helyeztél a Jézus Krisztusban. Elismerem az életed, amely a szellememben van, és az igazságosság ajándékát, a békességet, örömöt, amelyet megadtál nekem! Mérték felül áldott vagyok, és a hitben való részvételem, folyamatosan eredményes lesz a Jézus Nevében Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:1 János 1:3; Zsoltár 87:3, 1 Korinthus 2:12

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 2;Zsoltárok könyve 107-108

2 éves Biblia olvasási terv : Filippibeliekhez írt levél 4:1-7 Jeremiás könyve 2