Gyógyulásodért és egészségedért bízz az Igében!

2012.08.23 17:47

Gyógyulásodért És Egészségedért Bízz Az Igében! · csütörtök, augusztus 23 ·

Pásztor Chris

És a folyó mellett, mind a két partján mindenféle ennivaló gyümölcs fája nevekedik fel; leveleik el nem hervadnak és gyümölcseik el nem fogynak; havonként új meg új gyümölcsöt teremnek, mert vizök onnét a szenthelyből foly ki; és gyümölcsük eledelre és leveleik orvosságra valók (Ezékiel 47:12).

 

Vannak olyan hívők, akik helytelenül azt feltételezik, hogy ha egy keresztény gyógyszert vesz be, akkor ez a hitének hiányosságának jelzése. Mi közben, az Isten nem helyteleníti a gyógyszer használatát. Ha egy keresztény gyógyszert használ, akkor nem azt jelenti, hogy valami rosszat tett. Az Ószövetségben, az Isten orvosi tanácsokat adott a papoknak, mint ahogyan ezt a nyitó versünkben is olvashatjuk.

Ugyanezt a hivatkozást találhatjuk a Jelenések 22:2-ben is: "Az ő utcájának közepén. És a folyóvízen innen és túl életnek fája vala, mely tizenkét gyümölcsöt terem vala, minden hónapban meghozván gyümölcsét; és levelei a pogányok gyógyítására valók. Észrevetted azt, hogy azt mondja, és levelei a pogányok gyógyítására valók. Más szavakkal, a gyógyulás a levelekből származik." Ez segít nekünk abban, hogy megértsük hogyan gondolkodik az Isten a gyógyítással, a gyógyszerekkel kapcsolatban, és mennyire akarja, hogy az emberek egészségben éljenek.

Azonban az Isten Igéje a legjobb orvosság:  sokkal több képesség van benne, mint bármilyen fűben vagy gyógyszerben: "Fiam, az én szavaimra figyelmezz, az én beszédimre hajtsad füledet.Ne távozzanak el a te szemeidtől, tartsd meg ezeket a te elmédben. Mert életök ezek azoknak, akik megnyerik, és egész testöknek egészség" (Példa 4:20-22).

Ebben észrevehetjük az Ige gyógy és terápiás erejét: egészség, vagy is, orvosság a testednek!

Az "egészség" szó, a zsidó "marpe" szóból származik, amely orvostudományt, gyógyulást és orvoslást jelent. Azt jelenti, hogy gyógyító képessége van. Inkább a hited kellene használnod ahhoz, hogy az Igén keresztül vedd a gyógyulást. Vannak olyan betegségek napjainkban is, amelyek dacolnak, a már ismert orvosi diagnózissal és gyógymóddal: de az Isten Igéje a tévedhetetlen orvosság. Ezért bízz az Igében a gyógyulásodért és az egészségedért.

Ima

Drága Atyám, a te Igéd az életem: köszönöm az átalakulást, a világosságot és a vezetést, amelyet a mai napon az Igéd által veszek. Az Igéd nem csak szellemem tápláléka, hanem egészséget is létrehoz bennem, elevenné és termékennyé téve engem a Jézus Nevében Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK: Zsoltár 107:17-20

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 8;Zsoltárok könyve 120-127

2 éves Biblia olvasási terv : Kolossébeliekhez írt levél 2:1-7 Jeremiás könyve 8