Az Ige közbenjárása

2012.08.19 06:49

Az Ige Közbenjárása · vasárnap, augusztus 19 ·

Pásztor Chris

De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat (Máté 16:18).

 

Ahányszor csak olvasom ezt a verset, inspirációt merítek belőle. Ezek, magának a Mesternek szavai voltak, és határozottan jelentette ki, hogy személyesen Ő a felelős az Ő Egyházának az építéséért: mennyire vigasztaló ez!

Tudjuk azt, hogy az Úr elment a mennybe, de a Szent Szelleme velünk van, folytatva szolgálatát a földön. Akkor az Úr hogyan építi az Ő Egyházát? Az Isten Igéjének eszköze által építi az Ő Egyházát.

Jézus Krisztus Evangéliuma, az Ige eszközén keresztül jutott el hozzánk. A Szentírás tartalmazza Isten tervét és célját, az emberiségre vonatkozóan. A kapcsolatod Jézussal, mint Úrral az életedben, az első dolog ebben, hogy meg kell tanulnod engedelmeskedni az Ő Igéje hatalmának. Az Ige az egyetlen kellék, ami át tudja alakítani egy ember életét, három szinten: szellemi, lelki és testi szinten (Zsidó 4:12).

Mikor az Isten Igéje behatol a szellemedbe, akkor megtermi azt, amiről az Ige szól. Pl. az Ige az üdvösség eszköze, amely az első lépés, a Róma 1:16 azt mondja, „Mert nem szégyellem a Krisztus evangyéliomát; mert Istennek hatalma az minden hívőnek üdvösségére, zsidónak…" Ez azt jelenti, hogy Isten hatalma ahhoz, hogy bárkit is megmentsen, Krisztus Evangéliumában van: az Ő üdvösségének Igéjében.

Az Isten Igéje a gondolkodás módodat is át tudja alakítani, amint a Biblia mondja (Róma 12:2). Aztán természetesen, az Ige a fizikai testedet is át tudja alakítani (Példa 4:18-20). Isteni védettséget tud adni a betegségek és minden fajta gyengeséggel szemben. Ráadásul, az Isten Igéjének meg van a hatalma, hogy jólétet inspiráljon az életedbe (Példa 8:10-11: 2 Korinthus 8:9).

Hozz egy személyes döntést, hogy az Isten Igéjével javítod fel az életed. Az Ige eszközével építs fel eredményes életet, sikert, fejlődést és állandó győzelmet.

Ima

Drága Atyám, a szívem örökké nyitva áll, hogy befogadjam a te Igédet alázattal, hittel és örömmel. Odaszánom magam az Igéd szolgálatának, tudva azt, hogy képes engem felépíteni, és bevinni engem a Krisztusban lévő örökségembe. Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:Zsoltár 19:7; Józsué 1:8

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 4;Zsoltárok könyve 113-116

2 éves Biblia olvasási terv : Filippibeliekhez írt levél 4:14-23 Jeremiás könyve 4