A jelenben minden a tiéd

2012.09.20 18:59

A Jelenben Minden A Tiéd · szombat, augusztus 25 ·

Pásztor Chris

Mert Istennek valamennyi ígérete ő benne lett igenné és ő benne lett Ámenné az Isten dicsőségére mi általunk (2 Korinthus 1:20).

 

Ha újjászületsz, az Isten Igéjének minden ígérete, már beteljesedett benned! Ezt tanítja az Ige. Emlékszem, ezt mondtam egy szolgáló csoportnak, és az egyikük megkérdezte, „ És mi van a mennyországgal? Nem azt ígérték nekünk?"

A menny nem egy ígéret, mert ott születtél: „Hanem járultatok Sion hegyéhez, és az élő Istennek városához, a mennyei Jeruzsálemhez, és az angyalok ezreihez, Az elsőszülöttek seregéhez és egyházához, akik be vannak írva a mennyekben, és mindenek bírájához Istenhez, és a tökéletes igazak lelkeihez, És az újszövetség közbenjárójához Jézushoz, és a meghintésnek véréhez, mely jobbat beszél, mint az Ábel vére"(Zsidó 12:22-24). Így láthatod, te a menny, jóhiszemű állampolgára vagy: „Mert a mi országunk mennyekben van, honnét a megtartó Úr Jézus Krisztust is várjuk" (Filippi 3:20).

Az a tény, hogy még is a földön vagy, nem zárja ki azt, hogy minden törvényes jogodnak és kiváltságodnak, mint mennyei állampolgár, örülni tudj. Hadd szemléltessem ezt így: Tegyük fel, hogy az Egyesült Államok állampolgára vagy Dél-Afrikában. Annak a ténye, hogy nem az Egyesült Államokban élsz, érvényteleníti az amerikai állampolgárságod? Vagy az állampolgárságod csak egy ígéret? Bizonyára nem!

Szellemileg, ugyanez a helyzet. A Biblia azt mondja, hogy a menny az otthonunk: a jelenben hozzánk tartozik. Ezért nem csak egy ígéret. Mikor tanulmányozod a Szentírást, akkor észre fogod venni, hogy a keresztény egy birtokló. Az 1Korinthus 3:21-23 azt mondja, „…azért senki se dicsekedjék emberekkel. Mert minden a tiétek. Akár Pál, akár Apollós, akár Kéfás, akár világ, akár élet, akár halál, akár jelenvalók, akár következendők, minden a tiétek. Egyszerűbben, tied a világ." Ezért, találd meg Isten Igéjéből, a jelen idejű örökséged! Találd meg, amit számodra készített, és adott, hogy örülni tudj ezeknek. Határozd el, hogy a jelenben, a legjobbaknak örülsz az életedben, mivel tied az élet legjobbja a JELENBEN. Halleluja!

Megvallás

Ábrahám magja vagyok, és Krisztussal együtt örököstárs, ezért mindenek birtoklója vagyok: enyém a világ! Áldott legyen az Isten, aki ingyen nekem adott mindent, hogy élvezzem, és megáldott engem minden szellemi áldással a mennyekben, Jézus Krisztusban! Ámen.

TOVÁBBI TANULMÁNYOK:1Mózes 9:1-3; Róma 8:32

NAPI SZENTÍRÁS OLVASÁS

1 éves Biblia olvasási terv : Korinthusbeliekhez írt I. levél 10:1-13

2 éves Biblia olvasási terv : Zsoltárok könyve 135-138